Οι Gadjo Dilo στον Πολυχώρο Mabrida

Το Studio Mabrida, ο Πολυχώρος Τέχνης της Οικογένειας Σοφιανού στο Κορωπί, φιλοξενεί το Σάββατο 20 Απριλίου μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τους μοναδικούς Gadjo Dilo.

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing μουσικής Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του ’50 και ’60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «Manouche De Grec».

Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το Ελληνικό στοιχείο, αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Τον Αύγουστο του 2013 συμμετείχαν σε δύο από τα μεγαλύτερα βαλκανικά φεστιβάλ τζαζ, το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Nišville στη Νις της Σερβίας. Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχαν στο Θερινό Φεστιβάλ Πολιτισμών (Sommerfestival der Kulturen) στη Στουτγάρδη της Γερμανίας καθώς και στο Radeberger Open Air ’15 στο Μόναχο. Από τότε, έχουν συμμετάσχει σε κάποιες από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και σε σημαντικά δρώμενα του εξωτερικού όπως το Hellas Filmbox Berlin Festival στο Βερολίνο και συνεχίζουν να πραγματοποιούν συναυλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, Manouche De Grec Vol II, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι Gadjo Dilo είναι οι:

Σωτήρης Πομόνης: Κιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος: Κιθάρα
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή
Γιώργος Ρούλος: Κοντραμπάσο

Info:

Σάββατο 20 Απριλίου
Ώρα έναρξης της συναυλίας: 21.00
Είσοδος: 15€ – Open Bar – Διαθέσιμα (αλκοολούχα) ποτά θα είναι το κρασί και η μπύρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
98,6 ΜΟΥΣΙΚΟΣ