Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως «Μεγάλος Αιρετικός»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ένα νέο κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Ο Μεγάλος Αιρετικός» που συνειδητά κάνει παρήχηση με μια κορυφή της σύγχρονης μουσικής μας ιστορίας.

Εδώ ο διαρκώς ανήσυχος και δημιουργικός συνθέτης σκαλίζει την παγκόσμια ποίηση έχοντας ως οδηγό του τις αιρετικές πτυχές της. Δηλαδή οτιδήποτε εντός αυτής έχει να κάνει με αμφισβήτηση, ανυποταξία, ελευθερία – ή και ελευθεριότητα – και δημιουργεί ένα πρώτο μέρος (από τρία) του κύκλου «Ο Μεγάλος Αιρετικός», τον οποίο παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 21 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Μέσα σ’ αυτό τον κύκλο συναντάμε χαρακτηριστικές στιγμές από την ποιητική τέχνη διαχρονικών καλλιτεχνικών μορφών όπως οι Αριστοφάνης, Βιγιόν, Εμπειρίκος, Καβάφης, Κοροπούλης, Λαπαθιώτης, Λεοντάρης, Μπρεχτ, Τζων Ντον, Παλαμάς, Ρίλκε, Σαχλίκης κ.ά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Χάρης Ανδριανός, Βερόνικα Δαβάκη και Πάνος Παπαϊωάννου και η εκδήλωση, φυσικά, είναι ενταγμένη στο «Ελληνικό Σχέδιο» και στον κύκλο του, Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Εύη Αγγελίνα