Ιστορία πίσω από τα τραγούδια – Πριγκιπέσσα

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, σπουδαίου Σωκράτη Μάλαμα, είναι η Πριγκιπέσσαπου περιέχεται στο δίσκο του “Ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς”.  Kανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι η  μεγαλύτερη επιτυχία του Σωκράτη Μάλαμα. Είναι εντυπωσιακό ότι παρόλο που ο ίδιος κινείται σε καλλιτεχνικό χώρο εκτός συστήματος των charts, το τραγούδι του έχει ανέβει πολλές φορές, φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή των ψηφιακών πωλήσεων.
Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του, ο αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, μοιράστηκε μια ιστορία σχετικά με τη δημιουργία του κομματιού αυτού.
Την πριγκιπέσσα την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Ένα απόγευμα, μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: “Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω;”. Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Οταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: “Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς”».
Μάλιστα, η “πριγκιπέσσα” για την οποία γράφτηκε αυτό το υπέροχο τραγούδι και η οποία έπεισε τελικά τον Μάλαμα να το βγάλει προς τα έξω, μετέπειτα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, έγινε η γυναίκα του!
Πηγή: tilestwra.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Η Μουσική μας