Ιστορία πίσω απ’ τα τραγούδια – Όνειρο ήτανε

Το τραγούδι “Όνειρο ήτανε” είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο ίδιος σε μία συνέντευξή του αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι αναφέροντας τα εξής:  
 

“Ένας φίλος μου υπήρξε ερωτευμένος για μεγάλο διάστημα με μια κοπέλα, την οποία έβλεπε μόνο στον ύπνο του. Στον ξύπνιο δεν την είχε συναντήσει ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, είχαν μια κανονική ερωτική ιστορία, με τα πάνω και τα κάτω, με τις χαρές και τις λύπες. Από καιρό σε καιρό, έβλεπα τον φίλο μου και εκείνος μου έλεγε: “Ξέρεις, την ξαναείδα, μου είπε αυτό, εγώ της είπα το άλλο, συνέβη εκείνο, έγινε τούτο”. Μια μέρα, ένα βράδυ μάλλον ενώ κοιμόταν πάλι, ήρθε ξανά στον ύπνο του η κοπέλα, και κλαίγοντας αυτή τη φορά, του είπε ότι δεν θα την ξανάβλεπε ποτέ ξανά και πράγματι έκτοτε δεν την ξαναείδε. Και απ’ αυτή την ιστορία, έγραψα αυτό το τραγούδι.” 

Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη ιστορία, ο καθένας πλέον μπορεί να δει το – ήδη – πολύ αγαπητό τραγούδι του Αλκίνοου, με άλλο μάτι. Η κατάσταση που βίωνε ο φίλος του καλλιτέχνη, μας αφηγείται μέσα από τους στίχους, σαν σε διήγημα, με τόση ζωντάνια που το συναίσθημα που προκαλεί, είναι ανατριχιαστικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Ανθή Βούλγαρη