Ιστορία πίσω απ’ τα τραγούδια – Έλα και κόψε με στα δυο !

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, το “Έλα και κόψε με στα δυο”, γράφτηκε μέσα σε ένα βράδυ, σε ένα καφέ στην πλατεία της Ραφήνας.

Το τραγούδι ξεκινά με τους εξής στίχους:
“Φυσάει αέρας, αέρας λυσσασμένος,
βαθιά τα χέρια μου, στις τσέπες του καημού.”
Αυτές ήταν και οι αυθόρμητες σκέψεις του Γιάννη Κότσιρα και του Βασίλη Μακριμίχαλου, εκείνο το παγωμένο βράδυ, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Κότσιρας. 
 
“Οι στίχοι γράφτηκαν ένα παγωμένο βράδυ στο καφέ του Στέφανου στην πλατεία της Ραφήνας. Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που η θάλασσα είχε ασπρίσει ακόμα και μέσα στο λιμάνι. Και ενώ πνίγαμε κάποιες προσωπικές στεναχώριες πίνοντας, πήραμε το μπλοκάκι παραγγελιών της υπέροχης σερβιτόρας και παρέα με τον Βασίλη Μακριμίχαλο γράψαμε αυτό το στιχάκι. Κρύβει αληθινά αισθήματα και επιθυμίες. Η μουσική υπήρχε ήδη από τον Πατρινιό Χριστόφορο Γερμενή. Ενσωματώθηκε στο CD “Ταξίδια φιλιά” και σήμερα νιώθω μεγάλη χαρά που μπορώ να το μοιράζομαι με όλους.”  
 
Κάπως έτσι λοιπόν, πάνω σε ένα μπλοκάκι που προοριζόταν για να γράφονται παραγγελίες, γράφτηκε μια τεράστια μουσική επιτυχία. Ο αυθορμητισμός και το συναίσθημα των δημιουργών, σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο τους, οδήγησαν στη δημιουργία του αγαπημένου, πλέον σε όλους, “Έλα και κόψε με στα δυο”.
 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Ανθή Βούλγαρη