Η Γλυκερία και ο Αντώνης Ρέμος συνεργάζονται στις “Θάλασσες”!

Η ανακοίνωση της συνεργασίας τους προκάλεσε εντυπώσεις στο μουσικό κοινό, καθώς πρόκειται για δύο άκρως επιτυχημένους ερμηνευτές, που το κοινό δεν “σταματά” να ακούει. Ο λόγος για την Γλυκερία και τον Αντώνη Ρέμο, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να ερμηνεύσουν τη διαχρονική επιτυχία “Θάλασσες“.

Οι “Θάλασσες” φέρουν την μουσική υπογραφή του σημαντικού συνθέτη Μάριου Τόκα, ο οποίος έχει γράψει σημαντική ιστορία τόσο στο ελληνικό όσο και στο κυπριακό τραγούδι. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάριος Τόκας συνέθεσε αρκετά διαχρονικά τραγούδια, με το -άκρως επηρεασμένο από τη Θρησκεία και το Άγιο Όρος- συμφωνικό του έργο “Θεογεννήτωρ Μαρία” να αποτελεί “σταθμό” στην καριέρα του. Επιπλέον, ο Μάριος Τόκας βραβεύτηκε το 2001 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κλαυρίδη, με το “Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στην Πατρίδα” τόσο για το μουσικό όσο και για το πολιτικό του έργο. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης απεβίωσε πριν από 10 χρόνια.

Τους στίχους στις “Θάλασσες” υπογράφει ο Σαράντης Αλιβιζάτος, ενώ η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ανήκει στην Κωνσταντίνα, στο προσωπικό της δίσκο “Τραγούδια για την Κωνσταντίνα” και κυκλοφόρησε το 1987. Αργότερα, το τραγούδι δέχθηκε και την ερμηνεία του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου.

Σήμερα, 31 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού, η Γλυκερία, με τη φωνή της να αποπνέει ζεστασιά, επιχειρεί μία νέα διασκευή του τραγουδιού. Η ερμηνεία της “κόβει” κυριολεκτικά την ανάσα, ενώ η σύμπραξη της με τον Αντώνη Ρέμο, γεννά έντονα συναισθήματα και χαρίζει στους ακροατές “μεγάλες στιγμές”. Η μουσική κατευνάζει και σε παρασύρει να τραγουδήσεις τους στίχους μαζί με τους ερμηνευτές.

Η διασκευή συγκίνησε την Αμαλία Τόκα (σύζυγος του γνωστού συνθέτη), και ύστερα από επιθυμία της, τόσο η Γλυκερία όσο και ο Αντώνης Ρέμος θα συμμετάσχουν στην επετειακή συναυλία που θα γίνει στην Κύπρο για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ελληνοκύπριου συνθέτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Η Μουσική μας