Φωτεινή Δάρρα – Διαδικτυακή συναυλία για το Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης

Πριν από τέσσερις εβδομάδες η Φωτεινή Δάρρα ξεκίνησε να αφιερώνει ολόκληρες διαδικτυακές συναυλίες για την οικονομική ενίσχυση και την ηθική συμπαράσταση των νοσηλευτών και των γιατρών που βρίσκονται στις επάλξεις αλλά και των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια.

Έναν μήνα τώρα κάθε Κυριακή βράδυ στις 10 το βράδυ δίνει ραντεβού με τον κόσμο μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook τραγουδώντας για καλό σκοπό! Στο πλευρό της έχει την πολύτιμη συνοδεία του Γιώργου Παπαχριστούδη στο πιάνο. Μεάστρος και δεξιοτέχνης μουσικός με πλούσια εμπειρία και σπουδαίες συνεργασίες.

Η ιδέα βρήκε συγκινητικά μεγάλη απήχηση στον κόσμο, μεταδίδοντας πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης. Μέχρι στιγμής έχει τραγουδήσει για τον Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης αστέγων του Δήμου της Αθήνας.

Αυτή την Κυριακή η Φωτεινή Δάρρα αφιερώνει μια καινούργια διαδικτυακή συναυλία στο Νοσοκομείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων αυτής της δύσκολης εποχής και δεν είναι άλλο από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξάνθης αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ακόμα και σήμερα καθώς μετράει δεκάδες θετικά και ύποπτα κρούσματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει το τοπικό νοσοκομείο.

Τραγουδώντας για την Ξάνθη οι καλλιτέχνες αποδίδουν ταυτόχρονα τον ελάχιστο φόρο τιμής στην πόλη που γέννησε τον Μάνο Χατζιδάκι.

Όπως δηλώνει η ερμηνεύτρια : «Τραγουδάμε για ένα καλύτερο αύριο! Η τέχνη μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ζούμε. Την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε μαζί μέσα από την επίσημη σελίδα μου στο Facebook για να δώσουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας στην Ξάνθη που μας έχουν ανάγκη»,

Για να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή συναυλία της Κυριακής συνδεθείτε με την επίσημη σελίδα της Φωτεινής Δάρρα ΕΔΩ

Να σημειώσουμε πως πριν λίγο διάστημα η Φωτεινή Δάρρα και τα παιδιά από την Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου ένωσαν τις φωνές τους στο αγαπημένο τραγούδι «Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια», στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι: «στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε»!

Τα έσοδα του τραγουδιού θα διατεθούν στον Ξενώνα Βρεφών SOS, που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Μαρούσι, για την αποκατάσταση και θεραπεία βρεφών και μικρών παιδιών ως 5 ετών, που έχουν υποστεί κακοποίηση ή σοβαρή παραμέληση ή έχουν εγκαταλειφθεί στα μαιευτήρια.

Σκοπός του Ξενώνα Βρεφών SOS είναι η άμεση προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, προσφέροντάς τους ένα σπίτι, τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειάζονται, έτσι ώστε να καλύψουν τις συναισθηματικές, ψυχικές και κοινωνικές ανάγκες τους, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών προς την οικογένεια των παιδιών, με προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή τους στο βιολογικό οικογενειακό τους περιβάλλον. Σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα μόνιμο οικογενειακό πλαίσιο για το παιδί μέσω Αναδοχής ή Υιοθεσίας μέσω κρατικού φορέα ή ένταξης του παιδιού σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα μας τώρα:
Η Μουσική μας